Selecteer een pagina

Schwarzwalder Kirsch taart

Porties

12

Bereidingstijd

60 min

Wachttijd

180 min

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Food memory

Laat ik beginnen met dat Schwarzwalder kirsch echt één van mijn lievelingstaarten is. Dat verklaart dat ik deze moest bestellen toen ik deze op de kaart zag staan in Trier, Duitsland; ondanks dat ik net een grote schnitzel met friet op had bij het vorige terras. De ober zei al gelijk lachend ‘nur die Holländer bestellen die Schwarzwälder Kirschtorte’. En daar had hij nog gelijk in ook, want het eerstvolgende stel dat achter ons kwam zitten, bestelde gelijk ook deze taart. En je raadt het al, dat waren Nederlanders haha!

Schwarzwalder Kirsch taart

Ingrediënten / Benodigdheden

  • 250 gram bloem
  • 225 gram suiker
  • 7 eieren
  • 3 zakje vanillesuiker
  • 1/3 zakje bakpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 liter slagroom
  • 3 zakjes klop-fix
  • 30 gram maïzena
  • 60ml Kirsch
  • 680 gram kersen op siroop
  • 50 gram pure chocolade
  • springvorm 28cm
  • keukenmixer
Kirsch Likeur

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden, bij voorkeur op boven/onder warmte.

Stap 2

Scheidt de eieren. Voeg de suiker en vanillesuiker toe aan het eigeel en klop dit met een garde tot een egaal mengsel.

Stap 3

Meng in een andere schaal de bloem, de bakpoeder en de cacao. En schep dit vervolgens met een spatel door het ei/suiker mengsel.

Stap 4

Klop met een mixer het eiwit stijf en meng dit vervolgens met een spatel door de rest.

Stap 5

Schep het mengsel in de ingevette springvorm, en strijk deze glad. Bak deze in
25 à 30 minuten gaar en laat de cake afkoelen.

Stap 6

Meng 25ml van het kersensap met de maïzena tot een papje. En breng al roerend 250ml van het kersensap aan de kook. Voeg het maïzena papje al roerend toe en breng opnieuw aan de kook (niet doorkoken).

Stap 7

Haal de pan van het vuur en voeg 20ml kirsch en de kersen toe (houd er eventueel 10 tot 12 apart voor de garnering) en laat ook dit afkoelen.

Stap 8

Snijdt de taart in 3 gelijke plakken en leg de onderste op een bord of plateau. Daarop komt het kersenmengsel en een laag van de slagroom. Daarop weer een laag cake die je besprenkelt met wat Kirsch. Daarop gaat weer een laag slagroom en dit herhaal je nog een keer voor de laatste laag. De gehele taart smeer je vervolgens in met de slagroom en werk je af met de kersen en geraspte chocolade.

Tips

  • Bak de cake een dag van tevoren zodat je deze direct kunt afwerken.
  • Het eiwit is stijf als je de kom op zijn kop kan houden.
  • Indien je geen taartsnijder hebt, kun je een bord op de cake leggen om stabiel deze in plakken te kunnen snijden.

Tips

  • Bak de cake een dag van tevoren zodat je deze direct kunt afwerken.
  • Het eiwit is stijf als je de kom op zijn kop kan houden.
  • Indien je geen taartsnijder hebt, kun je een bord op de cake leggen om stabiel deze in plakken te kunnen snijden.

Meer Recepten