Selecteer een pagina

Groente curry

Porties

2

Bereidingstijd

20 min

Wachttijd

15 min

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Food memory

Deze curry was onze laatste lunch voordat Bram en ik vanuit Laos weer naar huis gingen uit dit fantastische land. We hadden dus random een restaurantje gekozen in de buurt, met van zo’n witte tuinstoeltjes. Nou daar hebben we zeker geen spijt van gekregen, want we werden verrast met de lekkerste curry die we ooit hebben gehad! Dit was een heerlijke afsluiting van de reis.

Groente curry in Laos

Ingrediënten / Benodigdheden

  • 2 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 theelepel komijn of katoembar
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen citroengras
  • ¼ Limoen
  • 1 grote wortel
  • 1 paksoi
  • 200 gram sugarsnaps
  • 150ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1/3 groente bouillonblokje
  • Handje cashewnoten
  • Olijfolie
  • Vijzel of staafmixer
Nems rollen
Flammkuchen

Bereiding

Stap 1

Snijdt 1 sjalotje, de knoflook, de rode peper en gember fijn, en doe deze in de vijzel. Voeg hier ook de komijn, kurkuma, kerriepoeder, citroengras en de sap van de limoen aan toe. Stamp dit tot een curry.

Stap 2

Snipper het andere sjalotje en verwijder de topjes en draadjes van de sugarsnaps. Rasp vervolgens de wortel en snijdt deze in plakjes. Als laatste verwijder je de onderste 5  cm van de paksoi, en het overige snijdt je in stukjes.

Stap 3

Verwarm de olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalot aan. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak deze kort mee zodat de smaken goed vrijkomen.

Stap 4

Voeg de wortel, paksoi en de peultjes toe en bak ook deze even kort mee. Daarna mag de kokosmelk, het water en het bouillonblokje erbij.

Stap 5

Roer dit goed door en breng de curry aan de kook. Kook de curry zachtjes zo’n 15 minuten tot de groenten gaar zijn. Voeg 1 minuut voor het einde de cashewnoten toe.

Tips

  • Laat de zaadjes in de rode peper erin zitten, voor een pittigere curry.
  • Indien je geen vijzel hebt, kun je de curry pasta ook met een staafmixer maken.

Tips

  • Laat de zaadjes in de rode peper erin zitten, voor een pittigere curry.
  • Indien je geen vijzel hebt, kun je de curry pasta ook met een staafmixer maken.

Serveer met witte rijst of noodles
Groente curry

Meer Recepten