Aubergine carpaccio
Porties
2
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
–
Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig
Food memory
Door het coronavirus werd het jaar 2020 qua reizen, het jaar van de staycation. De week voor kerst hebben mijn zusjes en ik daarom een staycation met sleepover bij mijn zusje thuis gehouden. Elk van ons had lekkere hapjes gemaakt waarbij mijn bijdrage onder andere bestond uit deze aubergine carpaccio.
Een leuke pre-kerstavond in onze pyjama’s en kerstsokken met hapjes, bubbels en natuurlijk een kerstfilm!
Ingrediënten / Benodigdheden
- 1 aubergine
- 125 gram Griekse yoghurt
- 50 gram granaatappelpitjes
- 20 gram pijnboompitjes
- limoensap
- 3 takjes munt
- 50 gram rucola
- Peper
- Zout
- Grillpan
- Koekenpan
- Slagroomspuit (optioneel)
Bereiding
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes bruin in een droge koekenpan.
Stap 2
Haal de blaadjes met de munt, hak deze fijn en meng deze met de Griekse yoghurt. En voeg naar smaak zo’n 5 à 10 druppels limoensap toe.
Stap 3
Snijdt de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter en leg deze op keukenrol. Smeer ze licht in met olijfolie en breng ze ruim op smaak met peper en zout.
Stap 4
Grill de aubergine aan beiden kanten in 5 minuten gaar.
Stap 5
Leg de aubergine op de borden, en spuit met een slagroomspuit de yoghurt dressing erover. Doe de pijnboompitjes en granaatappelpitjes erover en maak het geheel af met de rucola.
Tips
- Indien je geen grillpan hebt, kan je ook een panini grill of koekenpan gebruiken
Tips
- Indien je geen grillpan hebt, kan je ook een panini grill of koekenpan gebruiken
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Nems
Loempia’s uit Madagaskar
Goulashsoep
Aus Deutschland