Selecteer een pagina

Nems

Porties

20

Bereidingstijd

45 min

Wachttijd

5 min

Moeilijkheidsgraad

Normaal

Food memory

Streetfood!! Ik heb het geluk een sterke maag te hebben, dus ik durf en wil veel proberen wat ik onderweg op reis tegenkom. Zo ook in Madagaskar deze nems (ook wel tsakilava’s genoemd) en sambos (samosa’s).
Dit land wordt niet voor niks het 8e werelddeel genoemd; je ziet er culinaire invloeden vanuit heel de wereld terugkomen. In deze hapjes proef je de combinatie van Afrika gemixt met Aziatische invloeden, zowel warm als koud lekker. Dus deze waren ideaal om er nog een paar van mee te nemen voor onderweg tijdens de lange autoritten of mooie wandelingen die we er hebben gemaakt!

Nems in Madagaskar

Ingrediënten / Benodigdheden

  • 175 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram aardappels
  • 75 gram prei
  • 75 gram wortel vermicelli
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 10 vellen filodeeg
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 15 gram bloem
  • 6 eetlepels water
  • Frituurpan
Nems rollen
Flammkuchen

Bereiding

Stap 1

Schil de aardappels en kook deze in 20 minuten gaar. Prak deze vervolgens tot een puree.

Stap 2

Pel en hak de knoflook fijn. Bak deze kort aan in een koekenpan en voeg hieraan het gehakt toe. Bak het gehakt rul en breng ruim op smaak met de paprikapoeder.

Stap 3

Snijdt de prei in ringen en bak ook deze even kort mee.

Stap 4

Voeg de aardappelpuree en wortel vermicelli toe en roer dit alles goed door elkaar.
Breng de vulling op smaak met de vissaus, sojasaus en het zout.

Stap 5

Meng de bloem met het water in een schaaltje om een soort lijm te maken.

Stap 6

Snijdt het filodeeg in 4 gelijke vierkanten, en leg deze als een ruitje voor 2/3 overlappend op elkaar neer en lijm deze aan elkaar met de lijm.
Leg een flinke eetlepel van de vulling verticaal in het midden neer. Vouw de boven- en onderkant naar de midden en duw goed aan. Pak vervolgens de linkerflap en vouw deze naar de midden en rol de nem door. Plak het laatste hoekje ook weer goed vast met de lijm. Plak daar waar nodig de kontjes ook nog dicht met de lijm.

Stap 7

Bak de nens in frituurpan in 4 à 5 minuten goudbruin.

Tips

  • Zorg dat het filodeeg nog niet volledig is ontdooid.
  • Zowel koud als warm lekker.

Tips

  • Zorg dat het filodeeg nog niet volledig is ontdooid.
  • Zowel koud als warm lekker.

Serveer met een chilisaus

Nems uit Madagaskar

Meer Recepten