Garlic bread
Porties
4
Bereidingstijd
10 min
Baktijd
8 min
Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig
Food memory
Als er ergens veel ge-bbq’d wordt, is het wel in Australië, van ontbijt tot diner. De hele dag door wordt er ge-bbq’d, en dan vooral door de mannen. Wat ze zelf zien als een goed excuus om een biertje te drinken, en geef ze eens ongelijk natuurlijk! Hoe langer je in Australië bent, hoe meer je zelf ook gaat bbq’en en deze cultuur gaat waarderen. Onze mooiste BBQ-ervaring was bij Pebbly beach, het beroemde strand met de ‘surfing kangoeroes’. Met onze camper hebben we daar een nachtje overnacht midden in de natuur.
Er was een hout gestookte BBQ, waarvoor je zelf het hout moest sprokkelen in het omringende bos, en uiteindelijk stond te bbq’en tussen de kangoeroes. We hebben daar onder andere dit heerlijke garlic bread gemaakt. Een fantastische (food) memory!
Ingrediënten
- 125 gram gezouten roomboter
- 1/2 vers stokbrood
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- paar steeltjes verse peterselie
Bereiding
Stap 1
Verwarm de bbq of de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Ontdooi de boter in de magnetron tot crème dikte en hak de knoflook en peterselie fijn en voeg deze samen met de Italiaanse kruiden toe aan de boter.
Stap 3
Meng het geheel en smeer dit royaal op de in stukken gesneden stokbrood.
Stap 4
Bak deze af op de bbq of in de oven voor ongeveer 8 minuten.
Tips
- Vervang de Italiaanse kruiden naar wens in bijvoorbeeld bieslook of oregano.
Tips
- Vervang de Italiaanse kruiden naar wens in bijvoorbeeld bieslook of oregano.
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Aubergine carpaccio
Feestelijke carpaccio
Nems
Loempia’s uit Madagaskar