Selecteer een pagina

Garlic bread

Porties

4

Bereidingstijd

10 min

Baktijd

8 min

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Food memory

Als er ergens veel ge-bbq’d wordt, is het wel in Australië, van ontbijt tot diner. De hele dag door wordt er ge-bbq’d, en dan vooral door de mannen. Wat ze zelf zien als een goed excuus om een biertje te drinken, en geef ze eens ongelijk natuurlijk! Hoe langer je in Australië bent, hoe meer je zelf ook gaat bbq’en en deze cultuur gaat waarderen. Onze mooiste BBQ-ervaring was bij Pebbly beach, het beroemde strand met de ‘surfing kangoeroes’. Met onze camper hebben we daar een nachtje overnacht midden in de natuur.
Er was een hout gestookte BBQ, waarvoor je zelf het hout moest sprokkelen in het omringende bos, en uiteindelijk stond te bbq’en tussen de kangoeroes. We hebben daar onder andere dit heerlijke garlic bread gemaakt. Een fantastische (food) memory!

Foto van resultaat recept

Ingrediënten

  • 125 gram gezouten roomboter
  • 1/2 vers stokbrood
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • paar steeltjes verse peterselie
Dik gesneden volkoren brood
Avocadotoast

Bereiding

Stap 1

Verwarm de bbq of de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Ontdooi de boter in de magnetron tot crème dikte en hak de knoflook en peterselie fijn en voeg deze samen met de Italiaanse kruiden toe aan de boter.

Stap 3

Meng het geheel en smeer dit royaal op de in stukken gesneden stokbrood.

Stap 4

Bak deze af op de bbq of in de oven voor ongeveer 8 minuten.

Tips

  • Vervang de Italiaanse kruiden naar wens in bijvoorbeeld bieslook of oregano.

Tips

  • Vervang de Italiaanse kruiden naar wens in bijvoorbeeld bieslook of oregano.

Avocadotoast

Meer Recepten